Π
Ρ
Ε
Β
Ε
Ζ
Α
Πρέβεζα
Η Πρέβεζα είναι γνωστή για τον προστατευόμενο υδροβιότοπο του Αμβρακικού κόλπου, τα ενδιαφέροντα αρχαιολογικά και ιστορικά μνημεία (Αρχαία Νικόπολη, κάστρα, εκκλησίες και μονές, Ενετικό Ρολόι) τις ατελείωτες παραλίες (η μεγαλύτερη ακτογραμμή της Ευρώπης), το ιστορικό κέντρο με τις ενετικές επιρροές, τα στενά σοκάκια και τα γραφικά ταβερνάκια . Οι πλούσιες φυσικές ομορφιές, οι ήπιες κλιματολογικές συνθήκες αποτελούν τις ιδανικότερες προϋποθέσεις για την ταχύρρυθμη τουριστική ανάπτυξη. Η περιοχή χαρακτηρίζεται από μαγευτικές τοποθεσίες με ζωντανή παράδοση, πλούσια τοπική γαστρονομία, δημιουργικούς κατοίκους και μεγάλες προοπτικές.
– Ο Δήμος Πρέβεζας βρίσκεται στη βορειοδυτική ηπειρωτική Ελλάδα, νότια της Ηπείρου, στην είσοδο του Αμβρακικού κόλπου και βρέχεται από τις παραλίες του Ιονίου και του Αμβρακικού κόλπου και αποτελεί πρωτεύουσα του Νομού Πρεβέζης και διοικητικό κέντρο της Περιφέρειας.
– Εκτείνεται νότια από το λιμάνι Πρέβεζας, βόρεια μέχρι την Χαράδρα του Αχέροντα (Τρίκαστρο) και στον οριζόντιο άξονα δυτικά από το Ιόνιο πέλαγος, ακτή Μονολίθι, μέχρι ανατολικά τη Στεφάνη και το άκρο της χερσονήσου της Λασκάρας.– Η Πρέβεζα αποτελεί σημαντικό λιμάνι για την Περιφέρεια Ηπείρου.
– Συνδέεται από το έτος 2002 με το Άκτιο της Αιτωλοακαρνανίας, με την υψηλής τεχνολογίας Υποθαλάσσια σήραγγα Πρέβεζας – Ακτίου.
– Η σημερινή μορφή του δήμου προέκυψε, με το Πρόγραμμα Καλλικράτης, από τη συνένωση του αρχικού Δήμου Πρέβεζας με τους Δήμους Λούρου και Ζαλόγγου.
– Ο Δήμος Πρέβεζας σήμερα καταλαμβάνει σε έκταση 66.8 τ. χλμ, ενώ ο πληθυσμός ανέρχεται σε 31.733 κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2011.
Αρχαιολογικοί χώροι στην Πρέβεζα



Τα κάστρα της Πρέβεζας






Τα Μουσεία της Πρέβεζας









Αξίζει να δεις









Παραλίες της Πρέβεζας




Χρήσιμα τηλέφωνα
Πηγή :Με την ευγενική παραχώρηση του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού www.visitgreece.gr,
Με την ευγενική παραχώρηση του Δήμου Πρεβέζης diskoverpreveza.gr
Βικιπαιδεια
φωτο PhotoPhotis/(Φώτης Ξεινάς) /Thalassa.agapi.mou TaxidiaMeChroma/ Difno.gr Χρονάς Γ